RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

В Україні розповіли, кому і чому вигідний конфлікт між Порошенком і Саакашвілі

Протистояння президента України Петра Порошенка і Міхеїла Саакашвілі затягнеться, адже воно вигідне багатьом українським політикам.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

"Це вигідно іншим опозиціонерам, які ніби як не при справах, але яким у той же час вигідне ослаблення Порошенка у зв'язку з майбутніми виборами. Це вигідно і учасникам коаліції, "Народному фронту", [міністру внутрішніх справ Арсену] Авакову, [Арсенію] Яценюку і [секретарю РНБО Олександру] Турчинову, оскільки будь-яке ослаблення президента – це можливість для підвищення їх статусу, рейтингів, позицій в торгах за певну посаду і за сфери розподілу ресурсів", - зазначив Петренко.

Експерт впевнений, що ці протести можуть бути успішними лише в разі об'єднання ліберальної частини суспільства з праворадикальними організаціями, а поки цього не сталося протестна хвиля поступово спадає.

"Безумовно, зараз ми можемо говорити про зниження інтересу. Ми бачимо, що інші організації, які спочатку виходили з трьома відомими вимогами, за широку політичну реформу, обмежилися лише постановкою питання про зняття депутатської недоторканності", - резюмував Петренко.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": Вигідно багатьом: хто використовує конфлікт Порошенко і Саакашвілі.