RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Нас просто злили: вчений Козловський пояснив, чому не спрацювали проукраїнські протести в Донецьку

Проукраїнські протести в Донецьку не мали ефекту через те, що в місто прийшли люди зі зброєю і мирний протест вже не міг бути проведений.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів відомий донецький вчений-релігієзнавець, який був звільнений з полону бойовиків, Ігор Козловський.

"Коли ми побачили, що так звані правоохоронні органи теж зрадили. Коли через кордон хлинув потік росіян на автомобілях і автобусах, а потім ми їх бачили в Донецьку. Ми бачили, що нас просто зливають. І стало зрозуміло, що відбувається щось непідконтрольне центральній владі, і ми можемо протестувати спочатку тільки у формі мітингів, а потім був молитовний марафон, який стояв під українськими прапорами, навіть коли "стрілковці" увійшли в місто. Але зрозуміло, що це був громадянський протест, мирний протест, який, можливо, спрацьовував в якихось країнах, але тут не спрацював. Просто прийшли люди зі зброєю, які не розуміють, що таке громадянський протест", - зазначив Козловський.

При цьому людям на Донбасі також були не близькі і проєвропейські цінності, які відставили люди на Майдані.

"Ми говоримо "європейські цінності", але ж насправді це загальнолюдські надбання. Ніхто обивателю це не доносив.Але, з іншого боку, людина, яка живе нижчими потребами, виходячи з піраміди Маслоу, реагує не стільки на свою свідомість, скільки на потреби безпеки, щось поїсти і якісь побутові речі. А тут їй ще розкриває свої обійми Росія і каже, що це все у вас буде, тільки біжіть до нас. Тим більше, що багато хто підтримував зв'язки з Росією: у когось там живуть родичі, хтось на заробітки їде", - вважає учений.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Не можна говорити, що жителі Донбасу винні, є інше слово - Ігор Козловський.