RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про плани Кремля на Крим і чим це загрожує півострову

Росії анексуваний Крим потрібен лише як чергова військова база, на розвиток якої ніхто коштів виділяти не буде.

Про це в колонці на "Апострофі" написав російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"Росія не ставить завдання розвивати Крим. Йдеться про всього лише про "півострів-авіаносець", який Москва збирається використовувати. І вже ефективно використовує, обмеживши якісь можливості інших чорноморських держав. Для України фактично перекрите Азовське море - Росія контролює там комерційну, економічну і військову діяльність. На відміну від Туреччини, яка, контролюючи Босфор, все-таки не приймає вигідних для себе політичних рішень, Росія в даному випадку орієнтувалася на політичні результати. Так що навряд чи проблема з водою буде вирішена. Тим більше, що зараз режим економії вводиться за різними проектами. Я вивчаю зараз пропагандистські кампанії, і активність в цій області значно ослабла. У всякому разі, для російської аудиторії. Очевидно видно, що сьогодні увага зосереджена на пропаганді "на експорт", - пише він.

За словами політика, президенту Росії Володимиру Путіну насправді не потрібен Крим.

"Росії, насправді, не потрібен Крим як територія економічної діяльності. Чим менше там буде народу, чим більше людей звідти поїдуть - в Росію, [підконтрольну Києву] Україну, - тим більш керованим буде Крим. Кримські татари - це величезна колючка для російських спецслужб, російського політичного процесу. Це маленька група людей, і вона цілком в змозі вирішити для себе проблему води за допомогою опріснювачів. Але Росія, звичайно, цю проблему вирішувати не буде", - впевнений Боровий.

Детальніше про проблему питної води в Криму читайте в матеріалі "Апострофа": Путін буде тиснути на Україну, а люди в Криму йому не потрібні.