"Опозиційний блок" погодив з 70 мерами і головами ОТГ резолюцію про об'єднання

У вівторок, 9 липня в Харкові лідер партії "Опозиційний блок" Євген Мураєв і мери міст-члени партії - прийняли резолюцію про об'єднання зусиль для проведення економічної, культурної та гуманітарної децентралізації в Україні.

У Форумі взяли участь 28 міських голів та 64 представника органів місцевого самоврядування, передає прес-служба партії.

Учасники зустрічі делегували "Опозиційному блоку" підтримувати в парламенті ініціативи щодо децентралізації.

"Партія зібрала під своїми прапорами мерів міст, промисловців, бізнесменів, підприємців, представників ОТГ, селищних і сільських рад. Ми постійно працюємо з людьми, знаємо їхні сподівання і проблеми", - сказав міський голова Харкова Геннадій Кернес.

У резолюції Форуму йдеться, що в Києві повинні залишитися тільки загальнонаціональні функції управління: зовнішня політика, кредитно-грошова політика; Збройні сили; державна безпека; реалізація національних і міжнародних інфраструктурних проектів, громади ж потрібно наділити такими повноваженнями: розпорядження інфраструктурними об'єктами, дороги, гуманітарна сфера, освіта, медицина. Судді повинні обиратися в громадах, за допомогою таємного голосування. Поліцію - підпорядкувати муніципалітетам.

Задля проведення децентралізації і відновлення миру в країні, а також вирішення економічних і соціальних проблем, "Опозиційний блок" готовий до об'єднань в Раді.

"У парламенті повинні бути професіонали. І я вважаю, що команда "Опозиційного блоку" - найпрофесійніша. В її складі - люди справи. Вони знають, що необхідно кожному місту чи селу. Зараз територіальні громади показують максимальну ефективність не завдяки уряду, а всупереч йому, борючись за кожну копійку і її ефективне використання", - заявив Євген Мураєв.

За словами Євгена Мураєва, 1575 законопроектів, розроблених "Опозиційним блоком", створюють нову формулу країни, в якій здійснюється не декларативна, а повна і всеосяжна децентралізація.

"Перемога "Опозиційного блоку" на виборах до Верховної Ради стане і перемогою сил миру, прогресу, творення", - сказано в резолюції.