RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Можуть бути інвестиції: Зеленському з США поскаржилися на корупцію в Умані

Засновник і керівник ортодоксальної єврейської торгової палати (Нью-Йорк) Дуві Хонік закликав президента України Володимира Зеленського вжити заходів для викорінення корупції на рівні місцевої влади в Умані (Черкаська обл.), сприяючи таким чином відродженню міста як одного з найбільших єврейських духовних центрів.

Хонік на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" розповів, що вже більше 10 років Іудейська релігійна громада брацлавських хасидів бореться за право будівництва в Умані єврейського меморіального комплексу, також заплановано будівництво синагоги місткістю 30 тисяч чоловік.

За його словами, в 2008 році громаді під будівництво цього об'єкта було передано в оренду на 49 років ділянку землі площею 1 га, був розроблений детальний план території, виділеної під будівництво центру, однак місцева влада стали вимагати хабар за затвердження плану будівництва комплексу.

Як зазначив Хонік, після відмови давати хабар цільове призначення ділянки було змінено.

"Я хотів би подякувати президенту Зеленському за те, що він заявляв, що хоче побудувати з Умані маленький Єрусалим, що він хоче зупинити корупцію в Україні. Хочу звернутися до нього, щоб він приїхав в Умань і подивився, що там відбувається, розібрався з мером, заступником мера, створив комітет або комісію, щоб відстежувати ситуацію ... як було змінено цільове призначення ділянки, зараз місце для будівництва вкрадено", - заявив він.

"Насправді може бути хороша хвиля інвестицій, які можуть допомогти Умані та України процвітати... Але цього може не статися через корупцію", - підсумував він.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху 18-20 серпня відвідає Київ, під час візиту планується зустріч з президентом України Володимиром Зеленським.