RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Висування Гончаренка в мери Києва може стати кінцем епохи "Слуг народу" - політолог

Висування нардепа Олексія Гончаренка може стати "Чорним лебедем" для "команди Зе" на чергових місцевих виборах, які повинні відбутися 25 жовтня 2020 року.

Так вважає політичний експерт Кирило Сазонов, передають "Українські новини" в матеріалі про вибори мера Києва.

Як стверджує експерт, партія влади входить в ці вибори зі шлейфом скандалів і проблем. На відміну від парламентських, вибори місцеві, а тим більше - в Києві, витягнути на падаючому, але все ще високому рейтингу Зеленського, вже не вдасться, вважає політолог.

Експерт зазначає, що падіння економіки, епідемія коронавируса і непопулярні карантинні заходи, які самі ж "слуги" демонстративно порушують, скандали з продажем за кордон і покупкою засобів захисту, внутрішня боротьба в "Слугу народу" призвели до того, що рівень підтримки "команди Зе" суттєво впав.

Партійної структури, як вважає Кирило Сазонов, на місцях у партії влади немає. Претенденти на крісло мера Києва, яких в "Слугу народу" позиціонують як конкурентів Кличко, слабкі і непереконливі, до того ж кияни розуміють, що вони будуть контролюватися Офісом президента. Сам же Кличко успішно домовився з Офісом президента і активно співпрацює з Банковою.

"При цьому у Кличка і "ЄС" електорат перетинається і, щоб перетягнути жителів столиці на свою сторону, "ЄС" потрібен активний і яскравий лідер, якого в Києві у них немає. Тому, звичайно, Гончаренко однозначно краще всіх підходить на цю роль. Гончаренко зараз один з небагатьох яскравих публічних політиків, який є непримиренним критиком Зеленського. По суті, Гончаренко не збиратиме голоси за себе, він буде збирати голоси тих, хто проти Зеленського. Вибори в Україні будуть зростати перетворюються в референдум довіри / недовіри Зеленському", - комментує ідею висунення Гончаренка "Європейською солідарністю" політолог.

На його думку, Гончаренко забере голоси тих, хто підтримує Кличка, але незадоволений його співпрацею із Зеленським і мобілізує достатню кількість киян, які незадоволені Зеленським.

"Таким чином вибори в Києві перетворяться в питання життя і смерті для Зеленського. У разі поразки, епоха "Слуг народу" буде закінчена. І не тільки в Києві. І нас з великою ймовірністю чекають позачергові парламентські і президентські вибори", - вважає Сазонов.