RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Житомирі стартувало "Велике будівництво" нового дитячого інфекційного відділення

На базі обласного протитуберкульозного диспансеру Житомирської обласної ради планують створити нове сучасне дитяче інфекційне відділення за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, будівельні роботи стартували тиждень тому.

"Наразі обласна дитяча клінічна лікарня не має власного приміщення для розміщення дитячого інфекційного відділення. Протягом останнього часу вона орендувала його у районної лікарні. Це призводило до виникнення непорозумінь під час розміщення хворих та певних незручностей для маленьких пацієнтів. Саме з огляду на це Житомирська облдержадміністрація ініціювала включення проекту створення нового дитячого інфекційного відділення до Програми "Велике будівництво", – повідомив під час пресбрифінгу Віталій Бунечко.

Голова Житомирської ОДА наголосив, що приміщення майбутнього інфекційного відділення відповідатиме всім вимогам санітарних норм. Відділення буде здатне розмістити до 40 пацієнтів, його забезпечать новим обладнанням та діагностичною апаратурою. Окрім цього, планують провести утеплення фасадів, підвалів, горищ, замінити покрівлю, віконні та дверні блоки. Також будуть оновлені всі інженерні мережі, устаткування та сантехніка.

В існуючій двоповерховій будівлі зроблять перепланування для розміщення відділення гострих кишкових інфекцій на першому поверсі та відділення повітряно-крапельних інфекцій на другому.

У плані благоустрою передбачається спеціальний майданчик для дезінфекції транспортних засобів приймального відділення, а також майданчик для кисневого пункту.

"Також обов’язковим пунктом є забезпечення сучасних вимог інклюзії для медичних закладів, якими зараз опікується дружина Президента Олена Зеленська. Тому в проєкті нового інфекційного відділення для маленьких пацієнтів передбачена наявність ліфтів. Впевнений, що опісля реконструкції інфекційне відділення стане одним із найбільш сучасних в області", – додав Віталій Бунечко.

Загальна вартість проєкту становить 48 мільйонів гривень. Фінансування буде здійснюватися з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Реконструкцію, згідно з планом програми Президента "Велике будівництво", планують завершити за 2 роки.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенкоповідомив, що у 2021 році по всій Україні буде створено 177 сучасних приймальних відділень лікарень.