RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

В Київській ОДА розповіли про рівень готовності об’єктів "Великого будівництва" в регіоні

Цього року в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" планується побудувати та відремонтувати 18 об’єктів соціальної інфраструктури Київщини. На багатьох з них роботи вже почалися, повідомила Київська ОДА.

На оновлення інфраструктури Київської області за програмою Президента виділено близько 313 млн грн, частина з цих коштів - співфінансування з місцевих бюджетів.

"Ми продовжуємо активну роботу над розвитком соціальної інфраструктури нашої області. Загальний ступінь будівельної готовності по об’єктах "Великого будівництва" у регіоні становить 23%. Якщо деталізувати, школи – 6,4%, дитячі садочки – 26,3%, спортивні заклади – 38,7%. По всіх проєктах роботи проходять згідно з планом. Для нас важливо – не просто розбудовувати Київщину, а робити це якісно", – заявив заступник голови Київської облдержадміністрації Андрій Лісовик.

Він також розповів, що в рамках "Великого будівництва" планується створення сучасного Центру надання адміністративних послуг у Білій Церкві. Роботи на об’єкті розпочнуться незабаром.

Цього року в Україні до Програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" включені 500 соціальних об’єктів: 95 шкіл, 70 дитячих садочків, 80 спортивних об’єктів, 35 лікарень та 20 культурних об’єктів, 200 амбулаторій, а також 40 проектів економічного розвитку.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко розповів про перехід на новий рівень співпраці центральної влади та областей у сфері розбудови соціальної інфраструктури. Зокрема, в рамках програми планується відновити мережу місцевих доріг, у тому числі заїзди до лікарень та закладів освіти.