RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Кран "Захарій" відремонтовано, він продовжить "Велике будівництво" Запорізьких мостів

Плавучий кран "Захарій" повертається до будівництва Запорізьких мостів, яке ведеться рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Кран уже спущений на воду після ремонту і упродовж найближчих 7 днів він знову розпочне свою роботу, повідомляє Запорізька ОДА.

"Тим часом роботи на запорізьких мостах тривають без зупинок. У Кривій бухті уже готові чотири секції прогонової будови. Саме з їх встановлення на вантовому мосту розпочне свої роботи "Захарій", - йдеться у повідомленні.

Крім того, нещодавно на балковому мосту стартував новий етап будівництва: мостобудівники розпочали третій етап поздовжнього насування металоконструкцій на 96 метрів. Після завершення робіт, фахівці перекриють ним 128-метровий прогін, який є найдовшим в Україні.

Як відомо, 6 травня підрядна організація "ОНУР ТААХУТ" повідомила про пошкодження дна крану LK-800 (відомий як "Захарій") об підводну скелю під час руху від Споруди №10 до Кривої Бухти новим обхідним суднохідним фарватером.

Тоді підрядник пообіцяв у максимально швидкі терміни здійснити ремонт пошкодженої частини крану.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенкоповідомив, що планом президентської програми на 2021 рік передбачено ремонт і будівництво 6500 км доріг і 245 штучних споруд.