RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Ярославський розповів, як Добкін просив у нього благословення на губернаторство

Відомий український бізнесмен Олександр Ярославський поділився спогадами про мера Харкова Геннадія Кернеса - як вони розсварилися, але незадовго до смерті градоначальника помирилися і будували спільні плани з розвитку міста.

Про це він розповів виданню Strana.ua.

"Шикарні. - говорить Ярославський у відповідь на питання про його стосунки з Кернесом до їх сварки. - Геннадій Адольфович дзвонив і питав, що і як зробити. Добкін, перед тим, як їхати на подання (а тоді йшли довгі дебати, кого губернатором ставити), радився. Я як зараз пам'ятаю, сиджу ввечері на стадіоні "Металіст". Він приїжджає і каже: "Олександр Владиленович, я прошу Вашого благословення. Я їду на представлення губернатором". Я думаю, він боявся, щоб я не ставив туди когось свого. Я йому сказав, що мені все одно, я взагалі туди нікого не тягнув. Ну і чим закінчилося губернаторство Добкіна? Нічим, фотографіями з риболовлі", - згадує бізнесмен.

Приводом для періоду, коли Ярославський з Кернесом довгий час не спілкувалися, стала суперечка через земельну ділянку, забрану у брата бізнесмена Олексія: "У брата забрали землю, на цьому все закінчилося. Я був змушений відкрити рот, сказати Кернесу все, що думаю, так ми і розійшлися. Це наклалося на історію з Януковичем", - згадує бізнесмен, розповідаючи, з чого почалися його проблеми, які привели до продажу "Металіста".

"Мої проблеми почалися з того, що я відмовився йти до списку "Партії регіонів". Янукович мене поставив 31 номером. Але я від списку відмовився. - згадує Ярославський. - "Януковичи" закатали під асфальт всіх. В принципі мене врятувала втеча Януковича", - розповів Ярославський, який втратив в епоху його правління деякі зі своїх активів.

Ярославський зазначив, що саме Кернес зробив найбільший внесок в розвиток Харкова: "Кернес молодець. Зрозуміло, що сам він лопатою не працював, але так як привели при ньому Харків в порядок, не робив ніхто".

Після примирення, яке відбулося на день народження Ярославського в кінці 2019, вони з Кернесом будували плани на майбутнє, а той пишався тим, що зробив для міста: "Звичайно, (Кернес хвалився своїми успіхами), а чому ні? - говорить бізнесмен. - це класно, коли людина хвалиться своїми успіхами, наприклад, коли він показує парк. Він часто приїжджав до мене в готель. Ми сиділи, розмовляли. Я до нього постійно їздив. Видно, так не вистачало спілкування, що ми почали бачитися щодня. І потім, зараз у нас інші можливості. У нього як у мера, у мене як у бізнесмена з грошима. Ми могли обговорювати великі міські проекти".

Інтерв'ю вийшло 27 червня і приурочене до дня народження Геннадія Кернеса.

В авторському тексті сказано, що в місті видна політична боротьба: "Політична реклама на бордах натякає, що незабаром тут пройдуть вибори мера - битва за пост Кернеса, де основними кандидатами позначені діючий в.о. мера Ігор Терехов і екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін. Їх іменами і портретами завішане все місто".

Журналіст зазначає: "Ми проходимо повз стадіон "Металіст", навпроти якого хтось спритний розмалював стіну муралом із зображенням Ярославського. Яскраво і очевидно - всім зрозуміло, хто тут господар".