RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

20 вересня

Всі новини

Результат приватизації: Центральний автовокзал Києва змінився до невпізнання

У Києві відкрили після реконструкції Центральний автовокзал. Відтепер він має сучасний інтер’єр, повний комплекс сервісів для пасажирів та прозорі умови роботи для перевізників. Про це розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Це сучасний, інноваційний транспортний хаб. Головний автовокзал столиці модернізували вперше за 60 років. Поки столична влада не може дати ради із заторами та облаштуванням транспортної інфраструктури у Києві, центральна влада у партнерстві з приватними інвесторами налагоджує логістику пасажирських автобусних перевезень", - зазначив він.

Минулого року будівля Центрального автовокзалу і 23 автостанції в Києві та області були продані на аукціоні приватним інвесторам за 231 млн гривень. Вони вклали в реконструкцію понад 100 млн гривень.

"Це один із показових прикладів, чому державі настільки важливо проводити приватизацію. Для застарілих або непрофільних об'єктів державної власності – це нове життя. Для бюджету – надходження. Для бізнесу – можливість заробітку. Для людей – нова інфраструктура", - каже Тимошенко.

На оновленому вокзалі, розрахованому приймати 7 тисяч пасажирів на день, є зручні зали очікування, кімната матері та дитини, каси з квитками на рейси офіційних та перевірених перевізників, фудкорти, готель на 34 номери. Територія повністю пристосована для маломобільних груп.

Перевізники на оновленому вокзалі платитимуть 15% вартості квитка, в той час як до реконструкції з них брали 30%. За словами Тимошенка, головний автовокзал Києва – це флагманський проєкт змін на ринку автостанцій. Досвід продовжать, щоб за допомогою покращення сервісу та зручності для пасажирів боротися з "сірими" перевізниками.

"Ми будемо боротися з нелегальними автостанціями та одночасно підтримувати розвиток законних атестованих вокзалів. Наразі ми напрацьовуємо необхідні для галузі нормотворчі зміни", - додав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, який також координує президентську програму "Велике будівництво", раніше анонсував відновлення зручного залізничного приміського сполучення у Києві, Харкові та Дніпрі.