RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Баржо-буксирний караван вперше в історії пройшов крізь вузький шлюз на Дніпрі

На Дніпровському каскаді днями відбулося перше в історії шлюзування каравану з одного буксира та двох барж. Був прошлюзований караван габаритами 235 м на 17 м при робочому розмірі шлюзової камери 260 м на 18 м. Експеримент стартував на Каховському шлюзі. Завданням є покращення річкової логістики.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Такий вид шлюзування дозволяє заощадити до 8 годин під час одного проходження. За орієнтовними розрахунками, зекономлений час дозволить судновласнику зробити до 10 рейсів щорічно і додатково перевозити до 100 тисяч тонн за навігацію.

"Завдяки підтримці парламентарів та уряду додаткові 86,2 млн грн були спрямовані на модернізацію шлюзів. У наступному році у проєкті бюджету йдеться про фінансування на суму до 600 млн грн. Протягом тривалого часу існувала ініціатива від бізнесу щодо пришвидшення процесу шлюзування", — розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Наразі збирається інформація щодо відповідних коректив до Правил шлюзування та фіксація усіх факторів, що впливають не безпеку шлюзування караванів різних типів у кожному шлюзі.

Експерименти триватимуть до кінця навігації у 2021 році.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський серед перспектив програми "Велике будівництво" зазначив старт розвитку річкових перевезень завдяки ухваленню закону про внутрішній водний транспорт. Це, на думку Глави держави, розвантажить дороги, що відновлюються за президентською програмою, та матиме потенційний економічний ефект у мільярди гривень.