RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Як "Велике будівництво" модернізувало лікарні у Вінниці: в ОП показали результат

Вінниця цього року вже отримала дві оновлені лікарні, які були включені до програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Під час робочого візиту у Вінницьку область об'єкти оглянув заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, інформує пресслужба ОП.

Так, до 30-річчя Незалежності уже зданий в експлуатацію Подільський регіональний центр онкології, де провели реконструкцію.

В онкоцентрі добудували два поверхи терапевтичного корпусу. Це дозволило надавати хворим хіміотерапевтичне лікування в амбулаторних умовах і збільшити кількість місць у відділенні хіміотерапії з 60 до 100. Загалом Подільський регіональний центр онкології розрахований на 360 ліжок.

Також у Вінниці завершуються роботи з добудови головного корпусу міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Новий корпус лікарні швидкої допомоги площею майже 3,5 тис. кв. м допомагали проектувати італійські фахівці. Тут розміщуватиметься приймально-діагностичне відділення, протишокова палата, відділення інтенсивної терапії та чотири операційні блоки. Новий корпус планують ввести в експлуатацію до кінця листопада.

У межах програми "Велике будівництво" до лікарні передали рентген-апарат, обладнання для УЗД та комп'ютерної томографії. Також підготовлено приміщення для ангіографа й МРТ.

"Будівництво корпусу було розпочато чотири роки тому. Це дуже довго. Ми в межах "Великого будівництва" по країні звикли будувати за один рік. Якщо у вас є інші важливі об’єкти, на які не вистачає коштів, то держава допоможе з фінансуванням для прискорення, щоб вінничани стільки не чекали", – зазначив Тимошенко, звертаючись до представників місцевої влади.

Він розповів, що у Вінниці також заплановано вирішити питання з кардіологічним центром. Там є проблеми з підрядниками, і терміни здачі об'єкта в експлуатацію неодноразово переносилися.

"На наступний тиждень ми запланували зустріч в Офісі Президента з очільником області й з мером міста. Будемо спілкуватися й намагатися зрозуміти, що нам треба зробити, щоб Вінниця нарешті отримала кардіоцентр", – сказав заступник керівника Офісу Глави держави.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що в рамках “Великого будівництва” у кожній області України з’являться лікарні нового формату, які відповідатимуть рівню провідних європейських клінік.