RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Велика термомодернізація" будинків створить 170 тисяч робочих місць - віце-прем'єр

Від програми президента Володимира Зеленського "Велика термомодернізація", що стартує цього року, вигоду отримають як самі українці, чиї платіжки за тепло знизяться до 50%, так і економіка, оскільки зменшиться споживання газу і буде створено близько 170 000 нових робочих місць.

Про це на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад, що проходить у Харкові, заявила перша віцепрем'єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко.

За її даними, у 2022 році планується утеплити понад 5000 будинків, у яких проживає близько 700 000 сімей, або 1,5 млн українців.

"Ми більше не опалюватимемо повітря. Вся теплова енергія працюватиме на людину і створюватимуться максимально комфортні умови для її проживання", - наголосила Свириденко.

Президент Володимир Зеленський запропонував включити до програми термомодернізації насамперед будинки, що знаходяться в аварійному фонді.

За словами заступника керівника Офісу Президента, координатора програми "Велике будівництво" Кирила Тимошенка, у 2022 році термомодернізацію розпочнуть із будівель, зведених до 1990 року. Надалі її продовжать для будинків пізнішої будови.

"Утеплюватимуться дахи, стіни, фасади, створюватимуться теплопункти. Економія становитиме від 30 до 50%", - додав Тимошенко.

Місцева влада вже подала списки будинків, які будуть термомодернізовані насамперед.

Пілотний проєкт, проведений наприкінці минулого року на прикладі 8 будинків у Дніпрі, показав, що економія мешканців на рахунках за опалення склала до 50%, при цьому споживання газу також відчутно знизилося.