RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Між Києвом та Ніжином відновлено залізничне сполучення - Кубраков

На Чернігівщині Укрзалізниця за тиждень відновила зруйновані мости та залізничні колії та вже відкрила сполучення між Києвом та Ніжином.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Під час активних воєнних дій тут було зруйновано два залізобетонні залізничні мости, ділянка колії та контактна мережа", - розповів міністр.

Внаслідок руйнувань залізничної інфраструктури сполучення зі столицею було відрізане не тільки для Чернігівщини, а й для Сумщини.

Впродовж тижня, як повідомив Кубраков, залізничники змогли замінити прогонові споруди та інші пошкоджені конструкції двох залізничних мостів, а також відновили зруйновані ділянки колії протяжністю 250 м. Наразі рух ділянкою забезпечений обома коліями.

За даними міністра, відновлює роботу також Слобожанський експрес.

"Швидкий та комфортний ДПКр-3 українського виробництва курсуватиме щоденно в обидва боки, об’єднуючи Харків та Сумщину. Наразі, на жаль, ще немає можливості здійснювати заїзди у Луганську область. Проте, ми відновимо маршрут по всій протяжності як тільки це стане можливим", - зазначив Кубраков.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що Укрзалізниця у перші тижні війни фактично врятувала країну, тому її інфраструктуру відновлюють першочергово.