RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Чернігівській області чиновники-мародери уникають відповідальності - розслідування

Вже протягом майже року після деокупації територій в Чернігівській області не можуть притягнути до відповідальності мародерів, які пограбували магазин та ховали вкрадене в кабінеті сільського голови.

Про це пише у своїй статті видання "Антикор".

В селі Плиски Ніжинського району 28 лютого 2022 камера спостереження місцевого магазину зафіксувала, як до приміщення під’їхала бронетехніка росіян, і ті викрали кілька ящиків продуктів. Потім та ж камера записала вже інших мародерів – цього разу місцевих мешканців, які за даними видання, "пов’язані з сільською головою. Вони вирішили перевершити загарбників у масштабі крадіжки і винесли з магазину товарів на суму близько 150 тис. грн".

"Національна поліція порушила кримінальне провадження і швидко встановила особи зловмисників – місцевих мешканців на прізвища Кадігроб та Мазій. Після вчинення злочину вони перевезли крадене майно до приміщення Плисківської сільської ради, після чого разом з сільською головою Вірко М.О. розпорядились викраденим майном на свій розсуд", - йдеться в матеріалі.

Фото - в чорній куртці з написом Columbia – Олександр Мазій, в сірій куртці - Геннадій Кадігроб

Попри докази причетності конкретних осіб, злочин не розслідується, ніхто до відповідальності не притягнутий, збитки підприємцю ніхто не компенсував.

"На першому етапі слідство проходило швидко і ефективно, проте потім зловмисники знайшли впливових покровителів, і розслідування фактично зупинилось. Більше того, банда підозрюваних погрожує потерпілому підприємцю і хизується зв’язками у столиці, натякаючи на контакти з авторитетним народним депутатом", - пише "Антикор".