RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Голова фракції "ЄС" в Житомирській облраді намагається змінити директора обласної клінічної лікарні - деталі скандалу

Ситуація в системі охорони здоров`я в Житомирській області стає загрозливою через те, що голова місцевої фракції "Європейська солідарність" Олександр Рабінович в ультимативній формі вимагає у депутатів Житомирської обласної ради зняти з посади генерального директора комунального некомерційного підприємства "Обласна клінічна лікарня ім. О.Ф. Гербачевського" Житомирської обласної ради Богдана Леськіва. У разі відмови Олександр Рабінович виступив з погрозою заблокувати роботу облради, заявивши що його фракція не голосуватиме за важливі для громади питання.

Про це пише місцеве видання "Михайлівська авеню".

У своєму прагненні зняти з посади керівника провідного лікарського закладу Житомирщини голова фракції "ЄС" з однопартійцями вдаються до маніпуляцій - активно поширюють у кулуарах Житомирської обласної ради звернення, у якому звинувачують Богдана Леськіва "у зловживаннях у фінансово-господарській діяльності підприємства і корупційних правопорушеннях", які начебто "формують негативний імідж даного медичного закладу в суспільстві".

Автори звернення, посилаючись на "скарги працівників медичного закладу і нарікання пацієнтів", намагаються висунути свою креатуру на посаду керівника обласної клінічної лікарні, зазначають автори матеріалу.

При цьому, за статистикою від видання, спостерігається постійне зменшення кількості бажаючих народити дитину у перинатальному центрі області, очолюваному Оленою Астрейко, яку називають ставленицею Олександра Рабіновича і збільшення у рази відповідних звернень до центральної міської лікарні.

Також у громаді негативно ставляться до призначення на керівну посаду у ДООЗ Житомирської обласної ради Світлани Мошківської через"небажання пацієнток сплачувати корупційні побори у перинатальному центрі".

Місцева громада, за даними видання, негативно оцінює спроби голови фракції "Європейська Солідарність" в Житомирській облраді Олександра Рабіновича дезорганізувати роботу ключового медичного закладу області у часи повномасштабної війни.