RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

"Сміливість і свобода - постулати, на яких побудовано історію Одеси": Геннадій Труханов зустрівся з Куртом Волкером

17 травня Одесу відвідав американський дипломат, експредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер. Наразі він залишається одним із головних лобістів допомоги нашій країні у Вашингтоні.

Під час візиту пан Волкер відвідав Молитовний сніданок Одещини, а також засідання Ради Одеського об’єднання національностей, що проходило під патронатом мера Одеси Геннадія Труханова, який очолює Раду.

В рамках засідання Курт Волкер та Геннадій Труханов урочисто відкрили залу "Euroatlantic event hall" у Міжнародному культурному центрі UNION, будівлю якого, до речі, було створено ще в 1902 році: тут проходили концерти видатних композиторів, піаністів, поетів. Останній капітальний ремонт центру було проведено у 1950 році. Незважаючи на інтерес комерсантів до обʼєкту в історичному центрі, місту вдалося відстояти та повернути будівлі майже автентичний вигляд. Також було збережено призначення "UNION" – культурний центр.

Пан Волкер високо оцінив рівень нового Центру, створеного міською владою у кооперації з одеським бізнесом, митцями та культурними діячами міста. За його словами, він абсолютно впевнений у перемозі України над Росією, а також у швидкому післявоєнному відновленні нашої країни.

За словами Геннадія Труханова, у низці найбільших міст світу Одеса посідає своє унікальне, окреме місце. У своїй промові мер порівняв Одесу зі Сполученими Штатами - за прагненням до свободи та ступенем сміливості громадян.

"Сміливість і свобода - ось два постулати, на яких побудовано історію нашого міста. З часів Порто-Франко і до сьогодні одесит генетично не сприймає ані рабства, ані раболіпства! Одеса - вільне місто, дух якого не змогли зламати ні російський імперіалізм, ні радянський тоталітаризм", підкреслив Труханов.

Саме в цьому, за словами мера Одеси, криється секрет одностайності одеситів. Багатонаціональна, багатомовна Одеса серед перших дала відсіч військам росії та продовжує відчайдушно битися на фронті.

"Ми зараз розмовляємо з вами у місті, створеному вільними людьми. І у жилах сьогоднішніх одеситів тече їхня кров! Одесити, як і всі українці, борються і гинуть за те, щоб захистити цивілізацію, побудовану на гуманізмі та безумовному праві на свободу", сказав Геннадій Труханов.

Курт Волкер, своєю чергою, зазначив, що таке єднання одеситів його надихає. Він повідомив, що США готують новий пакет військової допомоги Україні, який може бути затверджений вже у вересні. Також американський дипломат припустив, що приєднання України до НАТО може відбутися ще до завершення війни.

"Сама назва зали ("Euroatlantic event hall"), яку ми відкрили, є символічною. Це черговий доказ того, що Україна має бути у Європейському та Північноатлантичному альянсі", наголосив Курт Волкер.