RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Герой України пояснив неминучість війни з Росією

Автор Акту проголошення незалежності, Герой України Левко Лук'яненко назвав неминучою війну з Росією, оскільки між двома країнами є цивілізаційна різниця.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"До сьогоднішньої ситуації призвела цивілізаційна різниця між Московією та Україною. Ця війна була неминучою. І я молю Бога, щоб вона набула тільки такої форми. Ця цивілізаційна різниця - у тому, що Росія – це азіатська країна. Вона заселена не слов’янами, як нам кажуть, а угро-фіно-татарським населенням", - пояснив Лук'яненко.

Він зазначив, що населення РФ – азіатського походження і на цій великій території ніколи не було демократії, тут завжди було підпорядкування людини владі.

"Їхній великій історик – Соловйов – сформулював це так: "Для нас, росіян, злочинно сумніватися в праві робити з нами все, що влада захоче". Отже, в них свободи не було ніколи, і всю історію вони душать свободу інших, на тому будувалася "Велика Московія". Україна ж населена українцями, це європейські племена, ми об’єдналися, перетворилися на русичів. І свої політичні традиції ми черпаємо від київського віче, яке наймало князя і виганяло його", - сказав Лук'яненко.

Як повідомляв "Апостроф", на думку координатора групи "Інформаційний опір" Костянтина Машовця, масований наступ бойовиків на Донбасі швидше за все розпочнеться ближче до осені.