RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Названі три шляхи нейтралізації сепаратистської загрози в Україні

Координатор групи "Інформаційний опір", нардеп Дмитро Тимчук, коментуючи слова глави АПУ Ігоря Райніна про загрозу дестабілізації в Харкові, називав три способи нейтралізації сепаратистської загрози на півдні і сході України.

Про це він розповів в колонці для "Апострофа".

"Треба розуміти, що суттєвий відсоток населення в Харкові, Запоріжжі, Одесі, Херсоні, Миколаєві - це так звані "ватники", тобто проросійськи налаштовані громадяни, які є прихильниками політики Путіна", - сказав Тимчук.

Він назвав три шляхи нейтралізації сепаратистської загрози. Перший з них — робота українських спецслужб. За словами Тимчука, спецслужби ефективно спрацювали в Харкові і в Одеській області, де, зокрема, зірвали сценарій створення так званої "Бессарабської народної республіки".

Другий спосіб боротьби з сепаратистськими настроями - це контроль над інформаційним простором. "Доведено, що в регіонах, де люди не дивляться російське телебачення, відсоток тих, що обожнюють Путіна мізерний", - пояснив координатор "Інформаційного опору".

Він зазначив, що заборонити російське телебачення повністю неможливо, тому що є ще супутникове ТБ. Проте він порадив якісним українським продуктом відбити у людей бажання дивитися російські канали.

Третій спосіб — це поліпшення соціально-економічної ситуації. На думку Тимчука, багато українців готові брати участь в акціях протесту не з ідеологічних міркувань, а "заради виживання". У свою чергу російські спецслужби все частіше організовують акції протесту під гаслами критики української влади і вимогами підвищення соціальних стандартів. "І тут дуже важко вгадати, у яких випадках люди виходять спонтанно, щоб захистити свої права, а в яких це є операцією спецслужб, які використовують народ, щоб дестабілізувати ситуацію", - зазначив він.

Детальніше про загрозу дестабілізації ситуації у Харкові та інших регіонах читайте в колонці Дмитра Тимчука для "Апострофа".