​Журналіст з РФ розповів про реалії з домінуванням православ'я в Росії

Відомий російський журналіст Олександр Невзоров пояснив, чому говорити про домінування православної релігії серед росіян потрібно досить обережно.

В ефірі Еха Москви Невзоров згадав опитування фонду "Громадська думка".

"З'ясувалося, що переважна більшість православних християн в Росії не розуміє основних принципів православного віровчення", - каже журналіст.

При цьому він додав: "То є таке поняття як філіокве. Філіокве – це якесь доповнення, яке західні латиняни, Західна церква причепили до Нікео-Константинопольського Символу віри, який сповідує Східна церква".

"І ось це, скажімо, 5-ти або 6-ти століть заливало світ кров'ю. Дуже важко собі уявити і підрахувати, скільки саме трупів, пожеж, погромів наплели ці конфесійні розбіжності, ось те саме, що розділяло православну і католицьку церкву", - сказав Невзоров.

"А сьогодні, як з'ясовується, ніхто навіть поняття не має про те, що така догматична різниця існує", - зазначив журналіст, звернувши увагу, що "більшість росіян в цьому питанні впевнено відповідали суто католицькими уявленнями на питання про походження Святого Духа".

Невзоров вважає, що це свідчить про байдужість росіян до цього питання.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачів мережі потішила загроза, яку на адресу Заходу озвучив російський священик.