RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Російського Бога не буває: Портніков висловився з приводу смерті Чуркіна

Український журналіст Віталій Портников вказав на те, що смерть постійного представника РФ при ООН Віталія Чуркіна знову продемонструвала, як звузився світ, в якому живуть сучасні споживачі російськомовного контенту.

Про це він написав у своїй колонці на сайті російського видання "Грани.ру".

"Заклики в жодному разі не писати про померлого "нічого поганого", банальності типу "про мертвих добре або нічого", заклики поважати християнські цінності, цинічні співчуття людей, про яких покійний навіть і ноги погребував би витерти, буквально переповнили в останні дні ЗМІ та соціальні мережі - начебто мова йде не про смерть чиновника, а про мученицьку загибель подвижника", - написав журналіст.

Портніков нагадав росіянам, що смерть публічної особи - це привід для підбиття підсумків.

"Про чистоту свого некролога має дбати насамперед сам покійний - а зовсім не той, хто ці підсумки підводить. Публіцист не невтішний родич і не священик, який виконує свій професійний обов'язок. Його завдання не оплакати або відспівати, а нагадати. І кожне таке нагадування - це повчання сучасникам померлого. Якщо прожити своє життя не по брехні, то писати про тебе з повагою будуть навіть недоброзичливці. А вже наскільки важливі тобі ці посмертні відгуки, ти вирішуєш сам", - зазначив журналіст.

Нагадаємо, Чуркін помер 20 лютого в Нью-Йорку. Спочатку йшлося про серцевий напад. Пізніше стало відомо, що судово-медичні експерти, які проводили розтин тіла, не змогли встановити точні причини смерті.

Як повідомляв "Апостроф", російські ЗМІ поклали провину за смерть Чуркіна на американських журналістів.