RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Міноборони повідомили, скільки модернізованих літаків у 2017 році отримають ВСУ

Повітряні сили Збройних сил України у 2017 році отримають близько шістдесяти відремонтованих і модернізованих винищувачів МіГ-29, Су-27, штурмовиків Су-25, бомбардувальників Су-24 та навчально-бойових літаків Л-39.

Про це повідомила начальник управління комунікацій і друку Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, передає УНІАН.

За її словами, в 2017 році серед пріоритетних цілей командування Повітряних сил є відновлення інфраструктури, перегляд місць дислокації військових частин, здійснення поступового переходу органів управління ЗС на J-структуру, яка прийнята в країнах-членах НАТО, інтенсифікація заходів бойової підготовки, закупівля, відновлення і модернізація озброєння та військової техніки.

"За цей час загальний наліт авіації Повітряних сил ЗСУ становить понад 6,6 тис. годин, армійської авіації Сухопутних військ - близько 4 тис. годин", - додала Гаврилюк.

Вона підкреслила, відбувається модернізація майже всієї номенклатури авіаційної техніки, що знаходиться на озброєнні ЗСУ, в результаті чого бойові можливостей літальних апаратів підвищуються в середньому на 50%.

"Зокрема збільшується дальність виявлення повітряних і наземних цілей і забезпечується висока ймовірність ураження, підвищується безпека польотів, надійність, живучість та інші характеристики бойових машин", - зазначила Гаврилюк.

Як повідомляв "Апостроф", ДП "Антонов" має намір створити новий літак радіолокаційного виявлення та управління Ан-148ДРЛОУ для Повітряних сил України.