RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Корупція у сфері оборони: український волонтер розповів, як змусити владу не хитрувати з обіцянками

Українська громадськість у взаємодії з країнами Заходу може змусити владу України почати виконувати свої обіцянки.

Таку думку висловив засновник фонду "Повернись живим" Віталій Дейнега в інтерв'ю "Апострофу".

"Будемо писати звіти. У звітах будуть рекомендації. Ми будемо їх показувати першим особам держави, щоб вони знали, щоб потім не говорили, що вони цього не бачили. Потім ці звіти будуть розходитися по брюсселям та вашингтонам. Потім пройде час. Обіцянку дати легко . Гірше, коли за цю обіцянку почнуть запитувати. І питати будемо вже не ми. через півроку про виконання обіцяного з української влади будуть питати вже люди з Заходу. Тому рано чи пізно свої обіцянки влади доведеться виконувати", - відповів волонтер на питання про те , як н урядова організація може вплинути на українську владу.

За його словами, у громадськості вже є подібні досвід "примусу", який вилився у подачу чиновниками е-декларацій, старт системи закупівель ProZorro і т. д.

"Я вважаю, що все йде нормально. Просто це буде розтягнуто в часі. Це не дасть результату завтра. На жаль, у нас це дуже мало людей розуміє. У нас занадто багато людей хочуть вибрати Ляшко і зажити класно на наступний день", - підкреслив волонтер.

Він додав, що вже є вже готове дослідження - по допомоги, яку Україні надав Захід, і по тому, що треба зробити, щоб Захід нам давав її і далі, і по тому, щоб вона використовувалася ефективно.

"Тому що ми отримали дуже багато допомоги, з якої використовується дуже мало, насправді", - підсумував Дейнега.

Детальніше про проблеми корупції в оборонному секторі української армії та шляхи її подолання читайте в матеріалі "Україна зможе звільнити Донбас, якщо відбудуться три речі - волонтер Віталій Дейнега", який опубліковано на "Апострофі".