RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Націю так не побудуєш: волонтер пояснив, чому ненависть до росіян не повинна бути головною цінністю українців

На ненависті до Росії і почутті помсти не можна побудувати успішну українську націю.

Такий висновок можна зробити зі слів відомого волонтера, засновника фонду "Повернись живим" Віталія Дейнеги, які він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"Ненависть не є цінністю. Ненависть - це дуже негативна, токсична емоція. Я не хочу, щоб наші військові поверталися на фронт заради того, щоб помститися за своїх полеглих побратимів. Я хочу, щоб вони поверталися на фронт, щоб звільнити країну, щоб вчити тих, хто там, на фронті, є... Хочу, щоб вони робили це заради якихось світлих речей", - заявив Дейнега.

За його словами, саме через це він заборонив на сторінці фонду в Facebook "сортирний" гумор і відверті пости ненависті до росіян - про те, що всіх російських треба вбити.

"По-перше, я сам так не вважаю. По-друге, я не вірю, що на ненависті можна побудувати націю. На ненависті можна зірватися в атаку, набити морду, ще щось. Але це завжди якісь короткострокові історії" , - уточнив волонтер.

Він також додав, що йому все одно розпадеться Росія чи ні.

"Якщо чесно, мені все одно, буде вона, не буде. Мені хочеться, щоб Україна була. Ось що важливо! Це російські так живуть: дивляться, щоб в Америці було погано, в Україні було погано... І забувають якось при цьому, що їм би хотіти, щоб у них все було добре... "- зазначив Дейнега.

Читайте також повний текст інтерв'ю "Все одно, чи буде Росія, важливо інше - Віталій Дейнега про зброю з США," Сепар-ТВ "і питаннях до Порошенка".