RU  UA  EN

Субота, 25 травня
  • НБУ:USD 39.75
  • НБУ:EUR 42.80
НБУ:USD  39.75
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

Всі новини

Мародерство, вимагання і обман: волонтер розповів про жахи війни, які шокували його на Донбасі

Бойовики терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" масово займалися обкраданням загиблих українських воїнів, а також вимаганням грошей у їхніх батьків і близьких.

Про це розповів волонтер місії "Евакуація 200", яка займається пошуком, упізнанням і поверненням додому тіл загиблих на Донбасі українських військових, Павло Нетеса в інтерв'ю "Апострофу".

"Все хороше забиралося. Мародерство - це ще одна річ, з якою ми вперше зіткнулися саме на війні. Коли лежить людина, ти підходиш, а поруч з ним кинуті гумові рукавички. І все кишені у нього вивернуті, нічого не залишилося ..." - заявив волонтер.

За його словами, бойовиків цікавило в першу чергу зброю, документи, банківські картки та телефон, за яким потім можна буде гроші завантажувати.

Нетеса зазначив, що бойовики часто вимагали гроші за звільнення вже загиблих українських бійців.

Так, матері снайпера 1-ї бригади оперативного призначення Вадима Наумова, який загинув 1 вересня 2014 року, подзвонили бойовики і вимагали грошей.

"Спочатку 2,5 тисячі, потім - більше, більше... Навіть пропонували поговорити з "сином" і передавали трубку якомусь хлопцеві. Інна Сергіївна каже: "Я ж чую - мій Вадик...". А Вадика в живих вже місяць немає ..." - згадав Нетеса.

Читайте також повний текст інтерв'ю з волонтером Павлом Нетесою "Сепари розповідають страшні історії про вісьмох непереможних українців", який опубліковано на "Апострофі".