RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Спробує зберегти владу: названо умову, за якої Порошенко погодиться урізати свої повноваження

Політолог Ігор Петренко вважає, що президент України Петро Порошенко може погодитися на урізання своїх повноважень, в разі загрози втрати влади.

Про це Петренко повідомив в коментарі для "Апострофа".

Політолог зазначає, що останні події, пов'язані з конфліктом навколо Міхеїла Саакашвілі, можуть серйозно послабити позиції президента і, відповідно, наблизити такий момент.

"Це робить більш реалістичним внесення відповідних змін до Конституції в процесі пошуку якогось компромісу для збереження влади в країні", - зазначив він.

При цьому Петренко вважає, що поки "Народний фронт" лише промацує грунт і шукає підтримки таких змін в парламенті.

"Вони дивляться на політичний розклад, хто готовий на сьогодні проголосувати за зміни до Конституції", - сказав він "Апострофу".

У самому "Народному фронті" вірять, що за певних умов можуть домогтися голосів від політичної сили президента.

"Це може статися в тому випадку, якщо Петро Порошенко погодиться з таким проектом. А може всяке статися. Може, він буде зацікавлений в тому, щоб в майбутньому до влади не прийшов якийсь диктатор. Тому у мене є надія, що сам Петро Порошенко підтримає цей проект", - сказав "Апострофу" нардеп Микола Княжицький.

Детальніше про відносини президента України і "Народного фронту" читайте в матеріалі "Апострофа": "Страшилка" для Порошенка: у Яценюка придумали, як впливати на президента.