RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Росії викликала істерику заява В'ятровича про окуповану Україну в складі СРСР

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович заявив про те, що Україна є правонаступницею УНР, а перебування в складі СРСР було окупацією. Ці слова викликали бурхливу реакцію в Росії.

Свою позицію В'ятрович озвучив в ефірі "5 каналу".

"Нам важливо говорити, що українська держава - це не щось випадкове, що з'явилося в 1991 році. Українська держава - це досить тривалий результат боротьби українців за свою незалежність", - зазначив він.

На думку В'ятровича, слід вживати заходів, які б підкреслювали спадковість української державності від 1917-1921 років до сучасної держави.

"Все частіше в політичному полі звучать ті тези, які давно вже звучать на історичному рівні. Йдеться про радянську окупацію, про встановлення більшовицького, а потім комуністичного окупаційного режиму... Потрібно продовжити інформаційну роботу, щоб показати яким чином була встановлена радянська влада", - додав він.

У відповідь, член Ради Федерації РФ Франц Клінкевіч заявив про те, що за часів СРСР в Україні люди жили краще ніж в Росії, а остання "відривала від себе, щоб забезпечити іншим народам прийнятний рівень життя".

Інші коментатори пишуть: "Нічого нового. З України роблять Прибалтику, Судячи по постам росіян, то українці на вірному шляху...", "Подалі від русского міра", "Це молоде щеня СРСР то застало тільки дитиною. Хайло тут відкриває своє".

Раніше В'ятрович розповів які радянські свята він хоче скасувати в Україні.