RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Гарного бійця виганяв з тріском: український снайпер розповів про проблеми з новачками на війні

Командирам часом доводиться виганяти з підрозділу навіть потенційно хороших бійців через їх особисті якості.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів один з кращих українських снайперів в зоні АТО, який з метою безпеки попросив не називати свого імені і позивного.

За його словами, він відразу бачить потенційно хорошого снайпера і намагається зачепиться за нього.

"Ти бачиш людину, яка, як тобі здається, може стати хорошим снайпером – і намагаєшся за неї зачепитися. Хоча в мене бували і помилки. Наприклад, була людина, на яку я дуже сподівався – а в результаті довелося з тріском вигнати його зі взводу, тому що він виявився г*внюком", - говорить він.

Снайперами також не можуть бути ті, хто маючи хороші здібності розклеюються після першого бою.

"Буває таке, що людина, на яку ти маєш великі плани, і поводиться нібито гідно, а потім в якийсь момент вона, що називається, може зкурвитися. Не знаю, як це пояснити, але він, будучи хорошим солдатом, вже ніколи не буде снайпером", - пояснює співрозмовник.

Є і ще один критерій відбору майбутніх снайперів.

"Якщо чоловік прийшов і сказав "я хочу", звичайно ж, я його беру. Але я всім завжди кажу: "Хлопці, те, що я взяв вас у підрозділ, ще нічого не значить. Ви прийшли на випробувальний термін. І він буде тривати все ваше життя в цьому взводі. І якщо я раптом вирішу, що ви тут не підходите, то ви будете переведені куди завгодно, тобто вигнані із взводу, тільки тому, що я за тобою спостерігав і за правом командира вирішив, що взводу без тебе буде краще, безпечніше, спокійніше", - розповів боєць.

Також читайте повний текст інтерв'ю на "Апострофі" - На Донбасі все куди цікавіше, ніж здається на перший погляд - один з найкращих снайперів в АТО.