RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Є слабкі сторони, які можуть проявитися під час бою: військовий експерт зробив важливу заяву про Javelin

Американські протитанкові системи Javelin мають суттєві переваги над іншою українською зброєю, але мають і свої мінуси.

Про це повідомив військовий експерт Сергій Згурець в інтерв'ю "Апострофу".

"Якщо ми говоримо про Javelin, то це дійсно технологічна зброя, яка має істотні переваги перед тими зразками, які є в української армії. Разом з тим, ця зброя завдяки своїй технологічності має певні слабкі сторони, які на полі бою можуть стати недоліком. Боєць повинен чітко знати плюси і мінуси кожної системи озброєнь, щоб правильно їх використовувати", - розповів він.

Згурець додав, що США вже постачають Україні озброєння, яке значно корисніше для потенціалу ЗСУ за Javelin.

"Перед цим ми отримали від США велику кількість засобів зв'язку - радіостанції Harris на мінімум 200 мільйонів доларів. Думаю, оснащення американськими радіостанціями, що не придушуються російськими засобами радіоелектронної боротьби, наших Сил спеціальних операцій або Десантно-штурмових військ є набагато більш ефективним, ніж Javelin, тому що ефективне управління Збройними силами більш значимо з точки зору бойового потенціалу", - повідомив він.

Також, за словами експерта, США надали Україні допомогу з радіолокаційними станціями контрбатарейної боротьби, які використовуються нашими військовими для визначення ворожих позицій, що також підвищує ефективність нашої боротьби з ворогом. "Американці допомогли нам броньованими автомобілями Hummer, безпілотними комплексами Raven, які використовуються на поле бою. Тому Javelin - це ще один з елементів цього ланцюжка", - продовжив Згурець.

Він вважає, що головне для армії - інтегральні показники - поєднання навичок особового складу, бойового духу, кількості зброї та боєприпасів.

Читайте докладніше про нову техніку української армії в інтерв'ю Сергія Згурця "Апострофу" Американські Javelin мають недоліки, які можуть проявитися на поле бою.