RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Час спливає: на Заході вказали на погане становище України у війні проти Росії

Час для України закінчується, оскільки Росія в будь-який момент може перейти в великомасштабний наступ.

Про це розповів "Апострофу" британський полковник Глен Грант, який раніше працював радником в Міністерстві оборони України і є автором резонансного листа про проблеми в українській армії.

"Моєю мотивацією написати його як попередження було те, що час спливає. Наполягати, що війна йде на Донбасі і буде тільки на Донбасі - це дуже наївний погляд на речі. І якщо вони вирішать розширити війну за межі Донбасу, ви повинні мати можливість рухатися швидко, швидко перекинути сили і зустріти ворога. А я не думаю, що Збройні сили вже настільки вправні. Треба починати практикуватися, оскільки на створення мобільних бригад піде багато часу. Бригад, які насправді можуть проїхати в темряві 200 кілометрів, зайняти оборонні позиції, окопатися і бути готовими вже десь до семи годин наступного ранку", - повідомив він.

Грант пояснює, що Росія підтримує використання хімічної зброї в Сирії і проводить бомбардування лікарень, що означає, що вони можуть не зупиниться ні перед чим.

Проте, зазначає полковник, керівництво України вже неодноразово відмовлялося прислухатися до його попереджень і порад.

Детальніше читайте в інтерв'ю Глена Гранта "Апострофу" Україна повинна бути готова, що Путін розширить війну за межі Донбасу.