RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Мало співати пісні: в Україні назвали дієвий спосіб боротьби з режимом Путіна

На початку 2014 року більшість людей на Майдані в Києві не думали, що для захисту України необхідно буде створення боєздатних збройних сил.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів журналіст Віталій Портников.

"Знищення Небесної Сотні та дезертирство Віктора Януковича поклали початок новому історичному етапу. Тоді вже розпочалася революція. Під час анексії Криму Україна намагалися поводитися цивілізовано, але росіяни вже на той час поводилися як люди, котрі почали війну. Але тільки на території Донбасу стало очевидно, що для того, аби захистити українську державність і революцію, яка почалася, потрібно брати в руки зброю. Тобто мирний протест перетворився на військове протистояння. Ось це головна фаза того, що ми спостерігаємо, фаза, якої українці не хотіли. Ніхто на Майдані не думав, що для того, аби захистити Україну, потрібно буде вбивати, витрачати шалені гроші на військовий бюджет, думати про формування армії, яка могла б завдати ворогу настільки непоправної шкоди, щоб він припинив думати про напад на нашу країну", - сказав Портніков.

За його словами, значна частина громадян України так і не усвідомили, що живуть в країні, яка веде війну, яка може йти дуже довго.

"Що таке непоправна шкода? Це повне знищення американськими військами російських найманців, які намагалися захопити американський військовий об’єкт на території Сирії. Це сотні людей, які протягом кількох хвилин перетворилися на ніщо. Виявляється, що для ефективної боротьби з людиноненависницьким режимом замало просто співати пісень. Потрібні армія, спецслужби, мобілізація країни й перехід економіки на військові рейки. Цього не відбулося повною мірою, тому що значна частина громадян не усвідомили, що живуть у країні, яка веде війну, і ця війна може продовжуватися все їхнє життя, конфлікт триватиме довго, а єдина можливість втримати країну – це жити в ній, як у фортеці. Так живуть громадяни Ізраїлю. Вони усвідомлюють, що поруч із ними підступний, підлий, абсолютно аморальний ворог, який не гребує жодними засобами, аби отримати бажане", - констатує журналіст.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": В Путіна є фантазія щодо України, частину своїх планів він вже реалізував - Віталій Портников