RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про таємну зустріч Коломойського з соратником Порошенка: фото і відео

Українським журналістам вдалося дізнатися, що 26 березня цього року близький соратник президента України Борис Ложкін зустрічався в Женеві з олігархом Ігорем Коломойським і колишнім співвласником "Приватбанку" Геннадієм Боголюбовим.

Про це йдеться в програмі "Схеми".

Зустріч проходила в ресторані на березі Женевського озера і тривала дві години. Після цього Боголюбов, Коломойський і Ложкін вийшли з ресторану і без охорони, втрьох, прогулялися уздовж водойми.

У матеріалі йдеться, що Коломойський більше 8 місяців не прилітав в Україну. Також наголошується, що сам Порошенко на одній з прес-конференцій заявляв про особисті переговори з олігархом з приводу надійності роботи "Приватбанку". Ложкін, який в той час очолював Адміністрацію президента, вважався одним з головних комунікаторів глави держави з олігархами.

В даному контексті журналісти нагадали слова Ложкіна після призначення його главою адміністрації Порошенка.

"Моя задача - вибудовувати конструкції, які необхідні для забезпечення ефективної діяльності президента", - тоді заявляв він.

Журналісти не виключають, що Ложкін може продовжувати "вибудовувати конструкції" до сих пір і припускають, що на зустрічі з Боголюбовим і Коломойським могла вестися бесіда про медіа-підтримку Порошенка в обмін на збереження активів або сприяння у вирішенні справ олігархів в українських судах.

При цьому в прес-службі Ложкіна заперечують, що він веде переговори від імені Порошенка і заявляють, що він не займається політикою.

Сам Коломойський в коментарі журналістам заявив, що Ложкін приїжджав до Женеви до Боголюбова, так як вони є давніми друзями.

"Так, (з людиною - ред.) з оточення президента Порошенка, але яке вже не є найближчим оточенням президента Порошенка. І, по-моєму, намагається дистанціюватися від цього оточення", - також зазначив олігарх.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про зустріч генерального прокурора України Юрія Луценка з Ігорем Коломойським в Амстердамі.