RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

В Україні назвали проблему зі створенням нової патрульної поліції Криму

Кількості людей, яких наберуть в штат патрульної поліції Криму, вкрай недостатньо.

Про це "Апострофу" розповів директор Центру дослідження правоохоронної діяльності Олег Мартиненко.

Відзначається, що рано чи пізно Крим повернеться під контроль України, і до того моменту повинна існувати підготовлена патрульна поліція. Однак, в штат наберуть всього 60 чоловік, яких буде недостатньо навіть для патрулювання одного Джанкоя.

"Коли Крим буде звільнений, туди буде потрібен великий резерв правоохоронців: близько 2-2,5 тисяч. Зараз цього резерву не існує. Припустімо, якщо завтра відкриють кордон, хто піде служити в Крим? Наші поліцейські, яких доведеться перекидати з інших областей", - підкреслив Мартиненко.

Юрист, експерт Українського інституту Майбутнього Денис Монастирський пояснив "Апострофу", чим займатимуться патрульні Криму до повернення півострова: "Патрульних використовуватимуть для патрулювання адміністративного кордону з Кримом разом із прикордонниками, що, звичайно ж, не буде зайвим, але по суті це буде розширенням штату поліції".

"Якимось внутрішнім наказом їх відправлятимуть до інших областей, де буде необхідність, але де-юре і де-факто у цій території все ж повинні бути повноцінні органи", - також зазначив екс-слідчий МВС з особливо важливих справ Руслан Сушко.

Більше про створення патрульної поліції окупованого півострова читайте в матеріалі "Апострофа" - В Україні готують силовиків для Криму: навіщо це треба.