RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

В Україні розповіли про нововведення для цивільних з переходом на новий формат війни на Донбасі

Перехід від антитерористичної операції (АТО) до Операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі відіб'ється на житті цивільних осіб, так як на деяких територіях вводяться райони обмеженого і забороненого доступу.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, 27 квітня Об'єднаний оперативний штаб своїм розпорядженням визначив територію зон безпеки, прилеглих до району бойових дій. Зонами безпеки стали міста і селища Виноградне, Курахове, Очеретине, Розівка, Вовчеярівка, Біла Гора, Новоайдар, Садки, Макарівка, Простяне, Чернявка, Ольгівка, Знаменівка, Комишуваха, Урзуф та Приморське.

У зазначених населених пунктах і з'являться райони обмеженого і забороненого доступу. У райони обмеженого доступу цивільні зможуть потрапляти за рішенням військових Об'єднаного оперативного штабу. У райони забороненого доступу - за перепустками, виданими штабом.

Також зони безпеки в Донецькій і Луганській областях розділять на три сектори. Зелений сектор (за винятком районів обмеженого або забороненого доступу) буде відкритий для пересування всіх цивільних осіб.

У жовтому секторі зон безпеки можна пересуватися тільки за наявності документів, що засвідчують особу. Там військові мають право оглядати особисті речі та транспортні засоби.

У червоному секторі пересування цивільних взагалі заборонено або допускається тільки за перепустками оперативного штабу.

Нововведення набирають чинності після указу президента про введення особливого порядку і початку проведення ООС.

Більше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Україна починає нову операцію на Донбасі: що зміниться для людей.