RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Що потрібно для легалізації в Україні одностатевих пар і як поведе себе влада: з'явився прогноз

Україні доведеться прийняти закон, що дозволяє одностатевим парам юридично оформити свої відносини, якщо країна хоче зберегти європейський вектор розвитку.

Про це "Апострофу" розповів PR-менеджер "КиївПрайд" Тимур Левчук.

У той же час, за його словами, мова не йде про легалізацію одностатевих шлюбів.

"Ми є членами Ради Європи, рішення ЄСПЛ мають до нас пряме відношення, а ЄСПЛ вже виніс декілька рішень про те, що держава повинна дати можливість одностатевим парам врегулювати свої відносини. Мова не йде про примус до легалізації одностатевих шлюбів, йдеться про можливості для людей врегулювати свої соціальні та економічні питання, а це можна назвати як завгодно: союзом, партнерством – різниці немає", - підкреслює Левчук.

Однак, на даний момент українська влада не дуже поспішає із захистом інтересів представників ЛГБТ, адже на них складно заробити електоральні очки.

"Це питання надскладне, адже ми бачимо, що навіть Стамбульська конвенція не була ратифікована тільки через наявність таких понять, як "гендер" і "гендерно обумовлене насильство". Тому ми розуміємо, які дебати можуть виникнути під час розгляду законопроекту про цивільне партнерство", - говорить нардеп, голова парламентського підкомітету з питань гендерної рівності та недискримінації Ірина Суслова.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні обіцяють легалізувати одностатеві пари: що з цього вийде.