RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Чому Україна програє в інформвійні з Росією: названо головні причини

Україна програє Росії в інформаційній війні, оскільки люди з проукраїнською позицією здебільшого не мають доступу до телебачення.

Про це відомий блогер, творець "Вата шоу" Андрій Полтава розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Відзначається, що у відомого російського пропагандистського телеканалу Russia Today трансляція йде на 22 мовах по всьому світу, в той час як в Україні всі телеканали належать не проукраїнським власникам.

"Що я, блогер, навіть за тієї популярності, яку маю в мережі на сьогодні, можу зробити проти того ж Шарія, у якого явно російська підтримка і цілий відділ на нього працює, готує матеріали? А мені канал постійно видаляють, видаляють відео, постійні скарги. Інформаційний опір у нас дуже слабкий, незважаючи на те, що повно блогерів з'являється, але аудиторія дуже маленька. Вибори в Україні будуть не в соцмережах, а в реальності. У реальності ж люди дивляться телевізор, а доступу до телевізора немає у блогерів. І ми не можемо показати справжню картину, що думають росіяни про українців", - підкреслив блогер.

За його словами, спочатку він хотів піти працювати в Міністерство інформаційної політики України.

"Думав, що покличуть консультантом яким-небудь. Карний розшук у Великобританії як утворився: людей набирали із злочинців, з тих, хто розуміє, як влаштований злочинний світ. А у нас інформаційною війною займаються люди, які взагалі ніколи до неї не були причетні. Я думав, що могли б зібрати активних українських блогерів, дати їм можливість вийти на канали, але державі, напевно, це не дуже потрібно", - зауважив Андрій Полтава.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Україна поверне Донбас і Крим за однієї умови, 2019 рік дуже важливий в цьому питанні - відомий блогер.