RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Вода була жовтого кольору: встановлено причину отруєння дітей в Дніпрі

Найімовірнішою причиною отруєння дітей у школі в Дніпрі може бути забруднена питна вода.

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"У ході проведення епідеміологічного розслідування спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області виявлено низку порушень чинного законодавства, які ймовірно сприяли виникненню та розповсюдженню інфекції. Встановлено, що найбільш вірогідною причиною виникнення спалаху серед дітей послугувало забруднення питної води. Це стало можливим у зв’язку з недосконалістю системи внутрішніх мереж гарячого та холодного водопостачання у закладі", - йдеться у повідомленні.

Згідно з висновками експертів, проблема у тому, що системи гарячого та холодного водопостачання працювали в об’єднаному режимі. А застояна тепла вода є оптимальним середовищем для розвитку як кишкових бактерій, так і вірусів. Крім того, вода була жовтого кольору.

Відомо, що станом на 18 вересня до лікувально-профілактичних установ Дніпра за медичною допомогою звернулося 39 учнів школи №62. На стаціонарному лікуванні перебуває 11 дітей, виписано 19 дітей, 9 дітей перебуває під медичним наглядом амбулаторно.

Згідно із повідомленням, навчання у школі припинено до 21 вересня. Розслідування інциденту триває.

Як повідомляв "Апостроф", 2 липня, в приватному дитячому таборі "Славутич" під Києвом, який належить цивільній дружині екс-президента України Віктора Януковича, Любові Полежай, отруїлися 12 дітей, одна дитина знаходиться в комі. Згодом дівчинка померла.