RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Порошенко і Світлична відкрили Міжнародний економічний форум в Харкові

Президент України Петро Порошенко і керівник Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична дали старт десятому ювілейному Міжнародному економічному форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи", який традиційно проводиться в кінці вересня.

В роботі найбільшого в Україні та Східній Європі економічного форуму беруть участь 600 учасників з різних країн світу, в тому числі 18 послів і 35 іноземних делегацій з США, Канади, Китаю, Японії, Німеччини, Великобританії, Франції, Італії, Індії, Бразилії, Данії, Фінляндії, Литви і країн Балтії, В'єтнаму, ОАЕ, Близькосхідного регіону та інших.

«Харківський форум є найбільшим східним економічним форумом, який проводиться щороку. Цього року в ньому беруть участь майже 600 учасників з 35 країн світу та 18 послів, - повідомила голова ХОДА Юлія Світлична. – Харківщина стає центром міжнародних зустрічей та авторитетним регіоном у світовій спільноті».

Керівник області відзначила, що в рамках форуму, окрім обговорення актуальних питань у ході пленарного засідання та трьох панельних дискусій, відбудеться підписання конкретних договорів та меморандумів про співпрацю.

«Будуть обговорені питання щодо конкретного інвестування, а також підписання договорів задля завантаження підприємств, що працюватимуть на економіку Харківщини, - сказала Юлія Світлична. - Маємо впевненість, що домовленості, які будуть досягнуті на цьому форумі, нададуть можливість вкладання інвестицій в економіку області, а, відповідно, слугуватимуть розвитку нашого регіону».

Серед спікерів пленарного засідання форуму, присвяченого глобальній економіці і пошуку ефективної формули успіху України з урахуванням світових інтеграційних трендів, - посол Євросоюзу, Глава Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, представники ділових і наукових кіл України і зарубіжжя, керівники великих промислових підприємств, зарубіжних корпорацій інвестиційної та інноваційної сфери, політики, підприємці, бізнесмени.

У рамках форуму заплановані пленарні засідання та 3 панельні дискусії: «Інтеграційна модель розвитку економіки: міжгалузеві ефекти інвестування та кооперації»; «Децентралізація та місцевий розвиток: нові можливості для бізнесу» та «Креативна економіка: від нової освіти до нових індустрій».