RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Стало відомо про вербування дружин українських офіцерів спецслужбами Кремля: відео

Контррозвідка СБУ викрила неодноразові факти вербування представниками ФСБ РФ та "МДБ Л/ДНР" близьких родичів українських військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що дружини трьох офіцерів Збройних Сил України були завербовані під час перебування у своїх батьків у РФ та на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. На жінок здійснювався психологічний тиск, їм погрожували забороною в’їзду-виїзду, в’язницею, утисками батьків. Внаслідок чого вони надали письмові згоди на конфіденційне співробітництво з обранням псевдонімів", - йдеться у повідомленні.

Російські окупанти намагалися отримати від жінок інформацію про військові звання, посади, місця перебування та службові обов’язки їхніх чоловіків, а також даних про військові підрозділи, де вони проходять службу, їх задіяння в операції Об’єднаних сил.

Після повернення на підконтрольну українській владі територію, жінки співпрацюють зі слідством та дають покази відносно обставин їх вербувань та отриманих завдань.

Як повідомляв "Апостроф", співробітники запорізького СБУ повідомили про те, що розкрили групу посадових осіб, які співпрацювали з російськими спецслужбами, серед них і заступника голови Служби безпеки в Дніпропетровській області.