RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У головного церковника Путіна відреагували на підписання Україною важливої угоди з Варфоломієм

У Росії заявили, що підписання угоди про співпрацю та взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом не означає створення Української церкви.

Про це написав глава синодального Відділу по взаєминах РПЦ з суспільством Володимир Легойда в Twitter.

"Читаю заголовок:" Порошенко і патріарх Варфоломій підписали угоду про створення української церкви ". Потім читаю в тексті новини слова Порошенко:" Сьогодні історичний день. Ми підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом ". Колеги, а навіщо ви придумуєте то, чого і ні? І ще просите це коментувати? Пояснюю для тих, кому нічого не говорять слова про" правило трьох джерел ": Угода між державою Україна і Константинопольським патріархатом не означає створення Української церкви. Поки тут особливо нічого коментувати ", - написав Легойда.

Також він зазначив, що ці угоди "нічого не змінюють для мільйонів віруючих на Україні".

Як повідомляв "Апостроф", Вселенський патріархат дав поштовх українським церквам до об'єднання. А в Константинополі зробили гучну заяву, що з 11 жовтня 2018 року, коли Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію РПЦ з тих пір в Україні фактично не існує УПЦ Московського патріархату.