RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

На порозі небезпечної епідемії: українців попередили, коли чекати приходу грипу

Уже в грудні в Україні варто чекати перші "дзвіночки" епідемії грипу, які ознаменуються зростанням захворюваності, а ось підвищення рівня епідпорогу прийдеться на кінець січня 2019 року.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань НАМН України Алла Мироненко.

"Раніше грудня зростання захворюваності чекати не варто. Якщо говорити не просто про захворюваність, а про перевищення епідпорогу, то це може статися в кінці січня наступного року", - пояснила вона.

У той же час фахівець додала, що, на жаль, рівень захворюваності в цьому епідсезоні прогнозується значно вищий, ніж в попередні роки.

"Він буде визначено вище, в порівнянні з попередніми сезонами 2016-2017, 2017-2018, тому що процес йде циклічно. Наприклад, в минулому сезоні рівень захворюваності був вкрай низький, навіть незвично низький, але такого везіння постійно не буває", - підкреслила фахівець.

Детальніше про епідемію грипу в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": В Україні йде епідемія грипу: як пережити її з найменшими втратами для здоров'я і гаманця.