RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У головного церковника Путіна заявили, що Україна може зникнути

У Росії висловлювання президента України Петра Порошенка про РПЦ в країні вважають дискримінацією, яка може привести до еміграції громадян.

Про це повідомляють росЗМІ.

"Коли пан Порошенко каже, що Російській православній церкві нічого робити на Україні, він що має на увазі, кого? На Україні існує одна канонічна православна церква. І називається вона - Українська православна церква, її предстоятель, блаженнійший митрополит Онуфрій, її духовенство і миряни - це громадяни України. Український президент їх має на увазі, мільйони українських громадян?", - висловився голова Синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

Крім цього, в Російській православній церкві заявили, що заяви глави української держави є дискримінацією за релігійною ознакою і можуть спровокувати масову еміграцію з країни.

"Переважна більшість кліриків, єпископату і мирян мають українське громадянство, і заяву про їх видворення є нічим не прикритим закликом до грубої дискримінації людей за релігійною ознакою, що має отримати однозначну оцінку з боку світової спільноти. Думаю, що якщо всі громадяни України, які є прихожанами української православної церкви, покинуть країну, послухавши заклик Порошенко, то Україна припинить своє існування, оскільки там просто не залишиться людей ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії заявили, що підписання угоди про співпрацю та взаємодію між Україною і Вселенським патріархатом не означає створення Української церкви. Ректору Московської духовної академії архієпископу Амвросію не дозволили відвідати Україну, розвернувши на паспортному контролі в Києві. А прес-секретар патріарха Кирила священик Олександр Волков заявив, що заяву архієпископа Константинопольської православної церкви Іова "змушує сумніватися в його адекватності або ж пов'язано з низькою освіченістю говорить".