Чорна п'ятниця: що купувати і як не попастися на хитрощі продавців

23 листопада - знаменита "чорна п'ятниця". День знижок, коли всі магазини навперебій намагаються заманити до себе клієнтів. Але чи так все солодко, як нам розповідають? Давайте розберемося.

Багатьох ваблять розпродажі, і це абсолютно зрозуміло. Але часто нас намагаються дуже хитро обдурити. Наприклад, деякі продавці спеціально завищують ціни перед днем знижок. Щоб в "чорну п'ятницю" просто повернути колишні цифри і нічого не втратити.

Або ось ще трюк - змусити покупців взяти більше товарів, ніж їм потрібно ("Візьміть три фена за ціною одного!"). Також за смішними цінами людям нерідко продають повне барахло. Ви могли і не планувати придбання сушарки для шкарпеток, але ось же вона, всього за 150 гривень!

Заради реальної вигоди важливо не втрачати голову. Фото: Pixabay

Що ж робити, щоб опинитися переможцем в світі фейкових і реальних знижок?

  • Моніторити ціни. Якщо ви запланували шопінг у "чорну п'ятницю", стежте за цінниками заздалегідь. Так ви зрозумієте, чи дійсно подешевшало те, що ви хочете купити;
  • Тримати себе в руках. Друга кофтинка вам може і стане в нагоді, а ось десята за рахунком прасувальна дошка - навряд чи;
  • Думати раціонально. Симпатичний килимок у ванну - так, новий чайник і мікрохвильовка - точно так, пилосос з фільтром для шерсті, коли у вас навіть немає тварин - ні.

Також раніше стиліст розповіла, як правильно робити покупки. Анна Макс напередодні хвилі знижок в Україні поділилася порадами, які вбережуть від непотрібних придбань і допоможуть заощадити.