RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Річниця Голодомору: в мережі згадують про трагедію і діляться сімейними історіями

24 листопада в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

Українці в мережі згадують ці страшні події, які довелося пережити їм, або їхнім близьким.

"Я - про голодомор. Це приблизно 1922 ий рік. Село на Черкащині. Я просто хочу, щоб ви подивилися на наряди, на обличчя, на прикраси. Це та Україна, яку Імперія зла хотіла знищити голодомором і геноцидом. Заможна, з гідністю, вільна, з традиціями, своєю культурою України. Коли Бабуся розповідала мені про цю фотографію, вона говорила, що все золото, що на ній, пішло в 1933-му році. На хліб. Імперії потрібна була маса - бідна, без роду-без племені, без гордості і гідності та без української ідентичності. Не Нація, а - стадо. Не забувайте це. Запаліть всі свічки, в якій країні ви б не знаходилися сьогодні, о 16.00 по Києву. Зупиніться. Подумайте. Згадайте. Ніколи не забувайте цього", - написав у Facebook блогер Олег Пономар.

"Пам'яті жертв Голодомору - це справа честі всіх українців: і цивільних, і тих, хто несе бойову службу в небі, на морі і на суші, захищаючи наші будинки від агресора. Саме тому 24 листопада в 16.00 в окопах і штабах, на кораблях і винищувачах українські військові долучаються до загальнонаціональної акції "Запали свічку пам'яті", - написали в прес-службі ВСУ.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 16 листопада, в угорському місті Сегед відбулося відкриття пам'ятника жертвам Голодомору в Україні 1932-33 років.