RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: в США назвали єдиний варіант для Путіна

У президента Росії Володимира Путіна немає іншого виходу, крім як піти з Донбасу.

Про це заявив в інтерв'ю "Апостроф" колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

"Важливо, щоб міжнародне співтовариство протягнуло руку і працювало для мирної угоди на Донбасі, яке дозволить росіянам піти звідти. Це відповідальність міжнародної спільноти - допомогти знайти це рішення, змусити росіян піти. Звичайно, в сфері відповідальності українського уряду - захищати державу, тримати оборону. Однак рішення піти з Донбасу і припинити втручатися повністю залежить від російських властей", - каже він.

За його словами, присутність Росії на Донбасі несе для президента РФ Володимира Путіна більше втрат, ніж вигод.

"Думаю, що рішення втрутитися і почати війну на Донбасі тепер здається помилкою. І вигоди від цього вторгнення для російської влади значно менше ніж втрат. А втрати - великі. Є втрати від санкцій проти росіян і російської економіки, від міжнародної ізоляції, і вони продовжують зростати. У той же час вигоди - незначні", - упевнений експерт.

Детальніше про посилення санкції проти Росії у зв'язку з атакою російських прикордонних військ в Керченській протоці на українські кораблі, читайте в "апостроф": Військова сила і не тільки: як США допоможуть Україні відстояти Азовське море.