RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​У пасажирському автобусі під Одесою знайшли вибухівку: опубліковано фото і відео

12 грудня в Ізмаїлі в рейсовому пасажирському автобусі сполученням "Ізмаїл-Київ", на парковці, було виявлено коробку з вибуховим пристроєм усередині.

Про це повідомляє "БессарабіяINFORM".

Як відомо, про "підозрілу посилку" в поліцію повідомив водій автобуса. Він розповів, що даний пристрій йому передав на столичному вокзалі невідомий. Посилку мали забрати після прибуття в Ізмаїл. Не дочекавшись одержувача, перевізник через кілька днів відкрив коробку і виявив підозрілі предмети.

Правоохоронці, по прибуттю на місце події виявили картонну коробку, всередині якої перебувала пляшка з речовиною світло-жовтого кольору в рідкому стані об'ємом приблизно 2 літри. Поруч з пляшкою перебувала банку з речовиною невідомого походження сірого кольору об'ємом приблизно 1 літр, до якої були підведені дроти і вкручені невідомий пристрій.

На місці події працювали слідчо-оперативна група Ізмаїльського відділу поліції, бригада ГСЧС. Також на місце були викликані вибухотехніки з Одеси.

Яким чином виявлений пристрій мав привестися в дію - невідомо. Також поки немає інформації про мотиви, які керували особами, що підклали даний предмет до пасажирського автобусу.

В ході огляду вмісту коробки фахівцями вибухотехнічного управління вибухо-запальне пристроїв було розряджена.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Складові частини вилученого направлено на експертне дослідження.

Поліцейські проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до події.

Як повідомляв "Апостроф", 14 листопада в Запоріжжі по вулиці Військобуд невідомий кинув вибухівку, внаслідок чого постраждало троє чоловіків.