Скоро всі українці будуть відзначати Новий рік, але заздалегідь варто продумати, які страви краще подати на святковий стіл.
Новий 2019 - рік Свині. Тому до приготування новорічного столу потрібно підходити правильно, щоб не образити господиню року. Готувати на новорічний стіл 2019 можна наступне:
- свіжі, мариновані і солоні овочі;
- рибу; птицю;
- яловичину, телятину, баранину;
- гриби;
- крупи; фрукти.
Свиня любить овочі, зелень, тому їх має бути багато. Також можна спекти і торти, печиво, пиріжки. Бажано, щоб новорічне меню для сім'ї включало 1-2 страви жовтого або червоного відтінку - це кольори наступного року.
Які страви не варто готувати в новий 2019
Незважаючи на те, що згідно з гороскопом, рік Свині настане 5 лютого, вважається неправильним готувати страви зі свинини, в тому числі такі страви:
- шашлики;
- свинину по-французьки (шубу) відбивні;
- паштет зі свинячої печінки холодець з використанням рульки;
- пельмені та інше рубане свиняче м'ясо;
- окіст, корейку, карбонад, сальтісон;
- ковбасу, що містить свинячий жир або м'ясо.
Тому найкраще приготувати традиційне блюдо холодець, однак основний інгредієнт замінити на крила і гомілки індички. Нарізку можна подати з риби, а ковбасу - сиров'ялені кінську (махан).
За матеріалами УНІАН.
Як повідомляв "Апостроф", ціни новорічного столу в Україні в цьому році в порівнянні з торішніми виростуть мінімум на 20%. Також читайте, що купити, де і за скільки до святкового новорічного столу. Тим часом в Україні поставили першу новорічну ялинку.