RU  UA  EN

Пʼятниця, 22 листопада
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

22 листопада

21 листопада

Всі новини

Новорічний стіл 2019: що можна приготувати і які страви небажані

Скоро всі українці будуть відзначати Новий рік, але заздалегідь варто продумати, які страви краще подати на святковий стіл.

Новий 2019 - рік Свині. Тому до приготування новорічного столу потрібно підходити правильно, щоб не образити господиню року. Готувати на новорічний стіл 2019 можна наступне:

  • свіжі, мариновані і солоні овочі;
  • рибу; птицю;
  • яловичину, телятину, баранину;
  • гриби;
  • крупи; фрукти.

Свиня любить овочі, зелень, тому їх має бути багато. Також можна спекти і торти, печиво, пиріжки. Бажано, щоб новорічне меню для сім'ї включало 1-2 страви жовтого або червоного відтінку - це кольори наступного року.

Які страви не варто готувати в новий 2019

Незважаючи на те, що згідно з гороскопом, рік Свині настане 5 лютого, вважається неправильним готувати страви зі свинини, в тому числі такі страви:

  • шашлики;
  • свинину по-французьки (шубу) відбивні;
  • паштет зі свинячої печінки холодець з використанням рульки;
  • пельмені та інше рубане свиняче м'ясо;
  • окіст, корейку, карбонад, сальтісон;
  • ковбасу, що містить свинячий жир або м'ясо.

Тому найкраще приготувати традиційне блюдо холодець, однак основний інгредієнт замінити на крила і гомілки індички. Нарізку можна подати з риби, а ковбасу - сиров'ялені кінську (махан).

За матеріалами УНІАН.

Як повідомляв "Апостроф", ціни новорічного столу в Україні в цьому році в порівнянні з торішніми виростуть мінімум на 20%. Також читайте, що купити, де і за скільки до святкового новорічного столу. Тим часом в Україні поставили першу новорічну ялинку.