RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Негода в Україні: з'явилися фото серйозних ДТП на засніжених трасах

Через погані погодні умови на дорогах України створюється безліч небезпечних ситуацій, в тому числі і ДТП.

Про складні умови на дорозі повідомив в Facebook один із водіїв Павло Горінов, публікуючи відповідні фото.

Чоловік опублікував знімки вантажівок і снігоприбиральної техніки, що злетіли в кювет.

Він повідомив, що дорога в напрямку Дніпро-Київ повністю покрита льодом, а стан асфальту залишає бажати кращого. По дорозі він зобразив кілька фур, що вилетіли з траси, а також снігоприбирального грейдера.

За повідомленням "Укравтодору", проїзд на дорогах державного значення забезпечений. Однак варто зазначити, що в Луганській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Чернігівській та Тернопільській областях спостерігається невеликий сніг. На Волині йде помірний сніг. У Донецькій і Харківській областях сніг з дощем, а в Дніпропетровській та Запорізькій - дощ.

При такій погоді дуже велика ймовірність утворення ожеледиці, адже вдень асфальт намокає від опадів, а з вечірнім похолоданням він покривається шаром льоду. Слизькі ділянки часом буває проблематично розпізнати, адже зовні асфальт виглядає сухим, а насправді він покритий скляним шаром льоду. Водії називають таке явище - "чорний лід". Для того, щоб уберегти себе від аварії, необхідно дотримуватися швидкісного режиму, періодично "промацувати гальма", а також не робити різких маневрів: всі дії повинні виконуватися плавно. Ключовим фактором є обрана дистанція до транспортного засобу, що йде попереду.

Як повідомляв "Апостроф", киян і жителів Київської області чекає значне погіршення погодних умов, хуртовини та пориви вітру 15-20 м/с.