RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Загрожує ампутація: з'явилися тривожні дані про полоненого українського моряка

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що одному з поранених українських моряків, яких Росія захопила у Керченської протоки, Василю Сороці, можуть ампутувати частину руки.

Про це вона повідомила в Facebook.

Обмудсмен зазначила, що зустрілася з родичами військовополонених моряків.

"Дізналася від Віктора Сороки про стан здоров'я його пораненого сина. У хлопця ще більше набрякла і посиніла рука і якщо йому не надати невідкладну медичну допомогу, частина кінцівки доведеться ампутувати", - заявила вона.

Денісова запевнила, що відразу зв'язалася по телефону з в.о. міністра охорони здоров'я України Уляною Супрун. Висловила прохання втрутитися в ситуацію і знайти лікаря в Москві, який зможе потрапити в СІЗО "Матроська тиша", відвідати там Василя Сороку і надати висновки щодо термінової і вкрай необхідної медичної допомоги.

Пізніше омбудсмен додала, що зв'язалася з радником президента РФ, Голові Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлом Федотовим з даного питання.

"Головний лікар медичного блоку СІЗО "Матроська тиша" повідомив Федотову, що стан здоров'я українського військовополоненого задовільний. Його обстеження проводилося невропатологом і за словами лікарів рука хлопця набрякла через використання еспандером", - сказала вона.

"Але на моє прохання Федотов домовився, що на наступному тижні (в понеділок-вівторок) хлопця обстежить нейрохірург", - додала Денісова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що Москва готує чергову підлість проти поранених українських моряків.